Melissa Soffers

Mijn "why"

Ontdek jouw unieke kracht als kompas voor duurzame transformatie

Team K-onsult Loopbaancenter Brasschaat

Over Melissa

Genietend van een boek samen met een tasje koffie kan je me vinden in de tuin of binnen, gehuld in een dekentje, meegesleept worden door een film of serie. Wandelen, yoga en meditatie maken deel uit van mijn dagelijkse routine, maar ook zorg dragen voor mijn huisgenoten doe ik met goesting en met toewijding. De ene is de man van mijn leven, de andere een spinnende pluizenbol. Uitgebreid en gezellig brunchen aan een goed gevulde tafel samen met rijk gevulde gesprekken, dat doe ik het allerliefst.

Ervaring
'Zorg dragen’', al snel werd duidelijk dat dit richting zou geven aan mijn loopbaan. Mijn oprechte interesse voor mensen en mijn natuurlijk talent om zorg te dragen kregen vorm in mijn opleiding tot sociaal werker. Ik was een aantal jaren actief als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. Nadien vond ik mijn weg naar HR als loopbaancoach en trainer. Vandaag geef ik ook heel graag ruimte aan de ondernemer in mij. Geïnspireerd door mijn eigen ervaring en proces heb ik mijn eigen zaak opgezet als zelfzorg coach.

Burn out, mijn weg naar zelfzorg
Als hulpverlener was ik vooral gericht op de anderen, op zorg geven. Mijn grenzen herkennen en aanvoelen, luisteren naar mijn lichaam, omgaan met prikkels maar ook tijd en aandacht voor zelfzorg, dat deed ik onvoldoende, dat had ik nog te leren. Dus dat gebeurde. Een heftig proces: van fysieke pijn tot hulpeloos zijn met momenten en angst ervaren door wat er met mij gebeurde. Maar het was verhelderend en nodig want ik vond ook rust, ontdekte mijn unieke krachten en creëerde zelfzorg in mijn dagelijks leven. Mijn burn out als jonge hulpverlener en het proces erna brachten me tot waar ik vandaag sta. Mijn burn out bracht me tot zelfzorg. Deze waardevolle ervaring zet ik vandaag in ter ondersteuning van jouw proces.

Waarom ik graag met jou een loopbaantraject start
Met rust, zachtheid, intuïtieve kracht en nieuwsgierigheid coach ik je op de weg naar jezelf. Daar zijn immers de antwoorden op je vragen. Wat zijn jouw talenten, jouw wensen en behoeftes en liggen deze in lijn met je job? Stroomt je energie of wringt er wat? Wat wil je echt en hoe zorg je daar zelf voor? Dat ontdek ik graag samen met je. Mijn echte passie is tot de kern komen, zodat jij niet ‘geholpen’ hoeft te worden, maar jouw loopbaan en leven in eigen handen kan nemen. Door verdiepende gesprekken en creatieve tools kom je tot inzichten die nodig zijn om bewuste en impactvolle acties te ondernemen die vorm geven aan een loopbaan die echt bij jou past.

Waar vind je mij?
In mijn thuispraktijk “Melissa’s coaching” in Brasschaat en binnenkort ook in een praktijk in de buurt.

Schrijf je in voor een gratis infomoment

Adres Melissa's Coaching: Sint Antoniuslei 31, 2930 Brasschaat

Op deze data kan u kennismaken
met coach Melissa

  • 28 mei - 11u-12u Online
  • 12 juni - 11u-12u Online
  • 22 juni - 18u-19u Online
  • 10 juli - 11u-12u Online

Schrijf hier in voor je infomoment naar keuze

Bel op 0468/222.075
Mail naar info@k-onsult.be