fbpx

Anouk De Weerdt

Mijn "why"

If you can dream it, you can do it!

Bel op 0468/222.075
Mail naar info@k-onsult.be

Team K-onsult Loopbaancenter Mechelen

Over Anouk

Ik ben Anouk, 38, mama van Mats, plusmama van Jesper en getrouwd met hun papa Bob. Samen met Billie, onze zotte en aanhankelijke viervoeter, wonen wij in Mechelen. De ochtend begint pas na een grote kop latte, ik heb alles gelezen van Haruki Murakami, ik hou van wandelen in de natuur en ik heb een groot hart voor dieren in alle formaten en vormen.

Ontdekkingsreiziger en levenslang leren
Aan de unief studeerde ik sinologie. Dat bracht me als buitenlandse student twee jaar naar China. De wereld ging daar letterlijk en figuurlijk voor mij open. 'Het buitenland' was de rode draad in alles wat ik deed tot ongeveer 4 jaar geleden. Na mijn studies heb ik 10 jaar in het hoger onderwijs gewerkt als beleidsmedewerker internationale relaties. De eerste jaren lag mijn focus op Azië, daarna kwam Zuid-Afrika op mijn pad, een land waar ik instant verliefd op werd.

Ik heb een onstilbare honger naar nieuwe ervaringen en kennis: op avontuur gaan ver en dichtbij, elk jaar minstens één nieuwe opleiding volgen, een lezing meepikken, boeken lezen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, een interessant en diepgaand gesprek met iemand die mij kan inspireren,… Daar gaat mijn motor van draaien.

Ervaring
Enkele jaren geleden nam ik mijn loopbaan bewust in eigen handen en koos ik voor het ondernemerschap. De wereld van het hoger onderwijs en jongvolwassenen lag mij nog steeds nauw aan het hart en dus startte ik als studiekeuzebegeleider. Al snel kwam daar ook loopbaanbegeleiding bij. Ik volgde -als kennisspons- natuurlijk verschillende opleidingen om mij bij te scholen, o.a. over talentgericht coachen, loopbaanbegeleiding, keuzeprocessen in studie en loopbaan,… Recent kon ik daar nog de specialisatieopleiding voor het ontwikkelingsgericht coachen van mensen met perfectionisme aan toevoegen. Vandaag ligt mijn focus op volwassenen: werknemers en startende ondernemers hun superpowers laten (her)ontdekken, zodat ze op een bewuste en authentieke manier in het leven kunnen staan.

Waarom ik graag een loopbaantraject met je start
Talenten spotten, rode draden vinden, anderen inspireren en mensen zien groeien, geeft mij enorm veel energie. Ik heb een soft spot voor creatieve generalisten, langdurig en chronisch zieken die hun weg zoeken op de arbeidsmarkt en mensen die worden belemmerd door hun perfectionismepatroon. Dat ik ervaringsdeskundige ben in die drie domeinen, zal daar zeker mee te maken hebben 🙂

Creatieve generalist
Een creatieve generalist (of multipotential) is iemand met veel interesses en een honger naar nieuwe ervaringen en kennis. Voor multipotentials is het niet altijd makkelijk om de weg te vinden. Ze horen (of denken) vaak: ‘Kies nu toch eens iets’ of ‘Houd nu toch eens iets vol’. Misschien moet je niet kiezen en kan je verschillende dingen combineren? Ik ga graag samen met jou op zoek naar jouw rode draad en een loopbaan die bij jou past.

Re-integratie als langdurig of chronisch zieke
Ik geloof dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt. Waarom? Omdat ik het zelf heb mogen ervaren. Ik was net 30 toen ik voor het eerst rugpijn kreeg. Toen dat na enkele jaren chronisch bleek te zijn en ik fysiek en mentaal helemaal op was, moest ik mezelf heruitvinden. Ik dacht dat ik niks meer kon, maar dankzij loopbaanbegeleiding ontdekte ik dat ik nog steeds een zinvol bestaan kon leiden. Ik ben ervan overtuigd dat we ook voor jou een loopbaan (op maat) vinden die bij jouw mogelijkheden past.

Perfectionisme
Leg jij de lat (te) hoog en ben je heel streng voor jezelf? Dan schuilt er misschien een perfectionist in jou. Perfectionisme heeft veel gezichten. Ook pleasen, controledrang, faalangst en uitstelgedrag zijn kenmerken van het perfectionismepatroon. Laat zich dit ook voelen op je werk? Dan ga ik graag met jou aan de slag om je leven terug in balans te brengen.

Waar vind je mij?
Op dinsdagvoormiddag, donderdagavond en vrijdagvoormiddag werk ik vanuit het Gezondheidscentrum Mechelen, een multidisciplinaire praktijk met een holistische kijk op welzijn en gezondheid. Ik vind het immers belangrijk om de mens in zijn totaliteit te kunnen bekijken en hou ook van samenwerking met collega’s.

Schrijf je in voor een gratis infomoment

Op deze data kan u kennismaken
met coach Anouk

  • 27 mei: 9u - 11u Online
  • 29 juni: 9u - 11u ‘Koffieklap’ in Kato Gâteaux

Adres Kato Gâteaux: Korenmarkt 11, 2800 Mechelen

Schrijf hier in voor je infomoment naar keuze