fbpx

Onthaasten in Spanje

Spanje en ik, we kennen mekaar al wat langer. Op mijn 20ste ben ik daar een aantal maanden blijven hangen, tijdens mijn eerste existentiële zoektocht. Want wat wou ik nu eigenlijk met mijn leven gaan doen? Achter de toog van een Belgische pub praatte ik dagelijks met klanten in de hoop dat ik daar wijzer van zou worden, tevergeefs. Enkele maanden later nam ik de Eurolines bus terug naar België, platzak met nog net genoeg geld voor een busticket. Toch lag dat verblijf in Spanje onbewust aan de basis van hoe ik me verder ontwikkelde. Ik maakte daar toen kennis met een andere levensstijl, ik miste ook niets van de materiële zaken die ik in België had achtergelaten en impulsief het vliegtuig nemen, snel een job vinden en verbinden met mensen was iets dat me wel lag.

In de 20 jaar die daarop volgden belandde ik in HR, werd ik zwanger, startte ik mijn bedrijf, bouwde ik een team uit en ontwikkelde ik me verder als psychotherapeut en zoveel meer. Ik kocht een vakantiehuisje aan de Belgische kust wat echt mijn rustplek bleek te zijn. Iets waar ik ook echt nood aan had. Ik bleef echter ervaren dat ik tijdens vakanties naar een zonnige bestemming, in een land met een ander levensritme, veel meer tot mezelf kwam dan in België, waar een zwaardere energetische trilling lijkt te heersen. Stilaan kreeg mijn Spaanse droom weer zuurstof en kwam het verlangen om regelmatig aan de Spaanse kust te kunnen verblijven weer naar boven.

Daarbovenop voelde ik nog een ander, een sterker verlangen. Een van mijn drivers is “betekenisvol zijn”, m.a.w. een bijdrage te kunnen leveren aan het leven van anderen. Vermits ik als psychotherapeut mensen begeleid op vlak van stress, burn-out en HSP, groeide het idee om mijn cliënten en anderen iets extra te kunnen aanbieden. Ik ging op zoek naar een plek waar mensen zichzelf een break konden gunnen en ondersteund konden worden op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Tegelijkertijd wilde ik dit toegankelijk houden, zodat het niet enkel voor de “elite” was betemd. Zo ontstond de onthaastingsweek, die ik samen met yogadocente en therapeute Chris Vleeschouwers organiseer in oktober 2019.

Tot 8 mensen kunnen met ons mee naar een prachtige locatie in Benigembla, in de bergen op 20 minuutjes rijden via kleine dorpjes naar Calpe. We richten ons op stress release, op loslaten, op yoga, op meditatie en dus op onthaasten. Je hoeft hiervoor niet eerder yoga gevolgd te hebben, we werken intuïtief op de manier die nodig blijkt te zijn.

Het programma bestaat uit ochtendyoga, een gezond ontbijt en anderhalf uur psycho-educatie per dag op een praktische manier. Je kan ervoor kiezen om deel te nemen aan aan uitstapjes zoals een stiltewandeling of bezoekje aan de watervallen, je kan zwemmen, lezen, schrijven, slapen, … en je kan bij ons terecht voor individuele therapeutische sessies, zonder extra kost. De avonden sluiten we af met een meditatie of visualisatie moment. Niets moet, je kiest zelf waar je behoefte aan hebt.

De plek die we vonden is werkelijk magisch. Hoewel ik er altijd van overtuigd was dat ik de zee nodig had, kwam ik op deze locatie meteen tot rust. De B&B ligt verscholen in het groen en wordt uitgebaat door een liefdevol Nederlands koppel, die kozen voor stilte en natuurlijke elementen en hun gasten werkelijk willen laten ontspannen.

De onthaastingsweek is dus een feit. Mijn droom komt uit en mijn verlangen om deze te delen met anderen wordt daarmee ook vervuld. Vanaf nu kan men dus ook boeken via info@k-onsult.be.

Praktische informatie: Je verblijft op basis van een tweepersoonskamer met aparte bedden, ontbijt, lunch en driemaal avondmaal is inbegrepen, je kan doorlopend gebruik van maken van water, koffie, thee en fruit, er wordt yoga, meditatie en therapie aangeboden, we organiseren een stiltewandeling met picknick en doen een uitstap naar zee, je maakt vrij gebruik van het zwembad en de tuin.

Wil je graag meegaan en boek je voor 30 juni, dan krijg je 50 euro korting en betaal je 699 euro (excl. BTW), daarna wordt dit 749 euro (excl. BTW). Let op: je vlucht is niet inbegrepen en boek je zelf. Wij vlogen al voor minder dan 100 euro pp. Een luchthaventransfer kan geregeld worden vanaf 7,5 euro pp enkele reis.

Gun jezelf een break en keer terug met de nodige tools om je leven zelf in handen te nemen.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: