fbpx

Word loopbaancoach en
ontwikkel je tot loopbaanprofessional

Werk jij reeds met mensen? Misschien als life coach of als psycholoog of therapeut? Dan kom je vast al eens in aanraking met thema’s die met werk te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie met collega’s of leidinggevenden, twijfels rond jobinhoud, gebrek aan voldoening en zingeving, cliënten die kampen met werkstress of nood hebben aan een betere work/life balance. Ook vragen omtrent waarden, talenten en competenties of sollicitatievaardigheden komen misschien op je pad.

Deze interactieve 8-daagse vorming, inclusief certificatie dag, is telkens op zaterdag. Ze versterkt jouw vaardigheden als goede loopbaancoach en leert jou zowel werken rond de loopbaan als rond het welzijn van werknemers, op verschillende niveaus. Zodat jij als geschoold loopbaancoach en loopbaanprofessional mensen kan begeleiden naar leven en werken vanuit hun kern.

De methodiek is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad.

Als coach wandel jij dus mee op het levens- en loopbaanpad van jouw coachees en help je hen groeien en zichzelf verder ontwikkelen. Geïnspireerd door sleutelinformatie, die door de coachees wordt aangereikt, creëer jij als coach de ruimte om dit proces vorm te geven.

Opbouw

De opleiding is PRAKTIJK GERICHT! Naast een degelijk theoretisch kader gaan we vooral OEFENEN. Want coachen en communiceren binnen een bepaald thema leer je enkel door het te DOEN. Deze interactieve vorming leert jou dus inhoudelijk alles over loopbanen, werkgeluk, de arbeidsmarkt, … en maakt meteen de vertaalslag naar hoe jij als coach hiermee aan de slag kan met jouw cliënten.

Deze opleiding draagt tevens bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling door vanuit metapositie naar jezelf en de context te kijken. Elke lesdag ga je met de leerstof aan de slag, thuis werk je aan een paper en op de certificatie dag toon je dat je de materie beheerst.

Wil je graag inzage in de inhoudstafel, dat kan. Je kan dit eenvoudig opvragen via mail naar info@k-onsult.be

Voor wie?

Cursisten die zich inschrijven voor deze opleiding zijn oprecht geïnteresseerd in als wat met loopbanen, HR en welzijn op de werkvloer en work/life balans te maken heeft. Als coach, therapeut, psycholoog of HR professioal werken ze reeds met mensen en willen ze hun helpen om te kiezen voor de loopbaan en werkomgeving die bij hen past.

Om het niveau van deze vorming aan te kunnen, heb je reeds een basisvorming in coaching- en gesprekstechnieken in je rugzak zitten. Want dankzij jouw uitstekende communicatie vaardigheden kunnen we werkelijk meteen in de diepte werken. Mis je deze achtergrond, dan adviseer ik je om voorafgaand de 5-daagse Start to Coach opleiding te volgen.

Door wie?

Deze vorming wordt georganiseerd door Karine Van Oosterbos, expert in  stress-en burn-out, in HR, in het nieuwe loopbaandenken en psychotherapeut I.V.

Honger naar meer?

Na het volgen van deze coaching opleiding kan je aanvullend kiezen voor verdiepingsmodules, om je expertstatus als loopbaan- en welzijn professional nog meer te verankeren.

 • Online masterclasses
 • Online masterclass - selectie- en assessment technieken
 • Online masterclass - re-integratie op de werkvloer na burn-out
 • 7-daagse opleiding stress, burn-out en HSP

Waar en wanneer?

 • 01/10/22, 15/10/22, 29/10/22, 19/11/22, 03/12/22, 17/12/22 van 10u - 16u
 • Kwalificatiemoment op 14/01/23
 • Zolang de corona maatregelen lopen, gaat de opleiding online door. Dat heeft ook zijn voordelen, want dankzij het gekoppeld online learning platform kan je zowel online als offline leren nu.
 • Wanneer ik terug op locatie training mag geven, zal dit ofwel in Mortsel ofwel in Edegem zijn.

Tarief

Dankzij de samenwerking van K-onsult met geregistreerd dienstverlener Arbores kan jij als klant gebruik maken van steun van de overheid via de KMO portefeuille.

Jouw investering voor de opleiding tot Loopbaancoach/loopbaanprofessional bedraagt 2495€BTW. Zowel de lessen als het ondersteunende materiaal (online leerplatform, tutorials, oefeningen, presentaties, mastermind groep, interactieve pdf’s, opvolging en syllabus) is hierbij inbegrepen.

Informeer naar de mogelijkheden om gebruik te maken van subsidies of betaling in schijven.

Inbegrepen

 • 7 live lesdagen (online of offline, afhankelijk van de corona maatregelen)
 • Praktijkoefeningen via break-out rooms en plenaire rollenspellen
 • Uitgebreide syllabus
 • 1 jaar toegang tot het online learning platform met daarop alle PP, oefeningen, tutorials, interactieve pdf’s, opnames, …
 • Een buddy systeem
 • Online mastermind groep
 • Certificatiedag
 • BONUS: In dit tarief zit tevens de Career Fitness Profiler test mét individuele terugkoppeling (t.w.v. 350€) inbegrepen, alsook de Career Discovery Workshop (winkelwaarde 850€)
 • + Kennisdeling van een coach met 20 jaar praktijkervaring

Inschrijven

Deze vorming gaat door vanaf 6 deelnemers met een maximum van 10.

Inschrijven doe je via het formulier hier onderaan. 

Wanneer je inschrijft betekent dit dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden & privacy-verklaring.
Meer informatie? Bel 0468 222 075 of mail naar info@k-onsult.be

Of schrijf je nu in