fbpx

Een babbeltje met de grootste NLP-leraar in België

NLP en Eric Schneider, dat is een onlosmakelijk duo. Ik mocht hem interviewen en was dan ook erg benieuwd wat voor hem NLP nu juist inhoudt en hoe hij dit inzet.

Ik vond het dan ook erg boeiend om hem te vragen naar de samenhang tussen zijn academische psychologieopleiding en zijn verder verdiepte filosofie en psychotherapie. Net die samenhang zit ‘m in NLP vertelde Eric me. “NLP distilleert wat werkt vanuit verschillende benaderingen, want of je nu werkt vanuit psychoanalyse of vanuit Gestalt, de praktijk is identiek. En zo is NLP een samenwerkingsverband van in modellen en technieken vertaalde werkwijzen uit therapie en communicatie.”

Hij vertelt wat zijn opleidingsinstituut Arcturus mensen aanleert die zich willen verdiepen in NLP. Zijn doel is namelijk niet zomaar om NLP-ers op te leiden, maar meer mensen die in alle eerlijkheid kunnen zeggen dat ze een liefdevoller en meer mededogend mens zijn geworden. Als dat geen mooi resultaat is!

Eric maakt me ook duidelijk dat ‘manipulatie’ niet het beangstigende begrip is of hoeft te zijn dat vele mensen er aan linken. Hij praat over de transformatie van zijn cliënten en wat hij nog wil verwezenlijken (tip: kwantumfysica heeft er iets mee te maken!).

We hebben het over de communicatie die vandaag de dag op een laag pitje staat, over de huidige gezondheidscrisis en de essentie van NLP. Oh en dan dat stuk over de kwantumfysica nog natuurlijk!

Wil je graag het artikel lezen?


Je vindt het hier: