fbpx

De ‘creatieve generalist’ voor beginners

Onze collega Anouk schreef een artikel over creatieve generalisten want veel mensen hebben nog nooit van deze term gehoord en zijn dan ook enorm verrast als ze de multipotentialite in zichzelf ontmaskeren! Tijd om nog eens uit te doeken te doen wie die creatieve generalisten zijn.

De creatieve generalist a.k.a. de multipotentialite a.k.a. de multigeïnteresseerde duizendpoot

Je verandert om de zoveel tijd van job, want het wordt saai. Je weet niet goed wat je eigenlijk wilt of je weet het wel en dan wil je graag alles. Dat maakt je onzeker en onrustig. Rondom je zie je mensen die wel (lijken te) weten wat ze willen en die gewoon al jaren dezelfde job doen. Je vraagt je af wat er mis is met jou en waarom jij dat niet hebt. Misschien heb je al wel eens gehoord (of gedacht): “Kies nu toch gewoon en houd dat vol!”.

Goed nieuws! Je bent niet alleen en dat bewijst de groeiende online community van de Creatieve Generalist elke dag opnieuw. Dat zijn allemaal mensen zoals jij (en ik) die verschillende uiteenlopende interesses en passies hebben. Het zijn geen specialisten in één vakgebied, maar generalisten in verschillende domeinen. Beschouw het generalist zijn als een specialisme. Daardoor heb je namelijk een goed zicht op het grotere geheel, kan je dingen met elkaar verbinden die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben en ben je allicht heel leergierig en sta je altijd te springen om een nieuwe opleiding of cursus te volgen.

Ontdek de vier talenten die typisch zijn voor de creatieve generalist in het volledige artikel van Anouk De Weerdt.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: