fbpx

De 5 beste blogs over persoonlijke groei en zelfontwikkeling (naast deze blog natuurlijk)

Als je net als wij een hele bibliotheek boeken over zelfontwikkeling in de huiskamer hebt, dan kan je af en toe wel eens een fris perspectief gebruiken! Wij verzamelden daarom enkele inspirerende blogs voor jullie.

  1. The Book of Life

“Developing emotional intelligence” is de tagline van Alain de Bottons levensschool, The School of Life. De bijhorende blog The Book of Life verzamelt filosofische overpeinzingen over de belangrijkste dingen in het leven, zoals relaties, werk, het begrijpen van onszelf en onze angsten. Op het internet is veel pulp en blabla te vinden, maar in The Book of Life vind je enkel content van hoge kwaliteit. De grote verdienste van de blog is dan ook dat het boeiende artikels over belangrijke thema’s samenbrengt op één plek. De lezer weze gewaarschuwd: eens je begint te lezen ben je voor je het goed en wel beseft alweer een paar uur verder…

  1. Brain Pickings

Brain Pickings is het resultaat van het toegewijde werk van Maria Popova, journaliste en schrijfster voor onder meer The New York Times. Volgens Maria is het in eerste instantie een weergave van haar eigen ontwikkeling als mens – op intellectueel, spiritueel en creatief vlak. Daarnaast is het een onderzoek naar hoe je moet leven en wat het betekent om een goed leven te leiden.

Weet je niet waar begonnen in deze online literaire schatkamer? Begin dan met de zeven belangrijkste lessen die Maria in haar zoektocht tot nu toe leerde.

  1. Zen Habits

Als je voor het eerst op de blog van Leo Babauta belandt, wordt het meteen duidelijk waar het de Californiër om draait: teruggaan naar de essentie. Babauta is dé blogauthoriteit op het vlak van minimalisme en reikt al jarenlang praktische tips aan om meer mindfulness in onze drukke levens te brengen. Inspirerend én direct toepasbaar in je dagelijkse leven.

  1. Happinez

Naast een papieren magazine is Happinez ook een blog. De Happinez bloggers delen elke week inzichten die ze opdoen over bewust en betekenisvol leven. Eten, bewegen, liefde, kinderen, reizen: de Happinez-bloggers halen wijze lessen uit de realiteit van alledag. Dat maakt het heel concreet, herkenbaar en toepasbaar.

  1. Mynd

Liesbeth Smit is de dame achter de Nederlandse blog Mynd. Ze is journaliste en tekstschrijver, en neemt de lezer van Mynd mee op haar zoektocht naar inspiratie, die ze meestal vindt in de mooie, maar soms ook in de mindere dingen van het leven. Relaties, werk, lichaam & gezondheid: Mynd is goed voor je dagelijkse portie psyche.


Welke blogs voeden jouw inspiratie? Laat het ons weten!

 

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: