fbpx

Word de beste versie van jezelf, als life coach!

Voor de vierde keer op rij leidt K-onsult coaches op via een interactieve vorming tot ‘Empowerend Life Coach’: Ons motto is immers niet voor niets “Empowers people, empowers you!”

Je vraagt je misschien af:

  • Life coach, zijn er al niet teveel?
  • Life coach, kan je daar wel je beroep van maken?
  • Life coach, kan je dat niet worden zonder opleiding?

Wel, vraag jezelf eens af op welk levensdomein jij wel een keer ondersteuning zou kunnen gebruiken? Misschien vind je momenteel wel een luisterend oor bij vrienden, maar die spreken vanuit hun referentiekader, vanuit wie zij menen dat jij bent, vanuit een minder confronterende houding. Daarom voel je je vaak ook beter na zo’n gesprek, omdat je vrienden vaker zeggen wat je wel wil horen.

Als je echt je blinde vlekken wil leren kennen en werkelijk verandering nastreeft, dan is begeleiding bij een life coach een goede oplossing. Een goede life coach wil immers mensen versterken, van binnenuit. Als jij je als cliënt dan ook kwetsbaar durft opstellen en veel over jezelf wil leren, in een veilige omgeving, dan merk je dat je groeit. En dat is exact wat ik ook in mijn opleidingen tot life coach beoog, dat de cursisten groeien, zich kwetsbaar durven opstellen en zichzelf leren kennen en versterken. Zodat zij onbevooroordeeld met cliënten aan de slag kunnen gaan, na een zelf doorleefd proces.

De grote valkuil van coaches is dat ze mensen willen helpen en oplossingen willen aanreiken. Daarom richten we ons in de opleiding op het volgende: Een life coach wandelt mee op het levenspad van de coachees en helpt hen groeien en zelfvertrouwen ontwikkelen. Geïnspireerd door de sleutelinformatie die door coachees wordt aangereikt, creëert de life coach de ruimte om te observeren, te experimenteren en te veranderen. Op die manier begeleidt een life coach mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en in het bereiken van hogere doelen.

Misschien lijkt dit nogal omslachtig uitgelegd en vraag je je af hoe een life coach dan leert werken met verschillende thema’s? Simpel, elke lesdag krijgt men levensechte en praktijkgerichte oefeningen waarin je aan de slag gaat met de aangeleerde tools. Deze tools zijn immers thema overschrijdend. En dat is nu net het verschil tussen een babbel met vrienden of met een coach.

Ben jij geprikkeld en wil je graag meer weten over een job als life coach en onze opleiding? Of lees je dit als mogelijke cliënt en voel je dat je gebaat zou kunnen zijn bij ondersteuning? Neem dan contact op via info@k-onsult.be. Want levenslang groeien is het mooiste wat er is!
Inspirerende groet,
Karine Van Oosterbos

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: